TUKEA TOIMINTAAN JA YHTEISTYÖHÖN 

EJY:n Kansalaistoiminnankeskus Unelma tukee yhdistyksiä ja vapaaehtoistoiminnan järjestäjiä tuomalla yhdistyksiä yhteisen pöydän ääreen kehittämään toimintaa ja jakamaan osaamista. Kansalaistoiminnankeskus tarjoaa myös edullisia tiloja, kopiointi- ja arkistohotellipalveluita ja ylläpitää espoolaiset.fi- ja espoonvapaaehtoisverkosto.fi-sivustoja.

Yhdistysmentorointi

Yhdistysmentorointi on henkilökohtaista ohjausta ja tukea yhdistyksen kehittämiseen kokeneelta yhdistystoimijalta toiselle yhdistykselle, joka haluaa esimerkiksi kehittää yhdistystään, käynnistää uutta toimintaa tai hakea rahoitusta. Mentoreina toimivat koulutetut vapaaehtoiset.

Espoossa toimii useita yhdistysten ja muiden toimijoiden avoimia yhteistyöverkostoja. Verkostot ja muut toimijat, jotka tarjoavat yhdistyksille ja vapaaehtoistoiminnan järjestäjille koulutuksia, seminaareja ja muuta toimintaa voivat myös ilmoittaa toiminnastaan espoolaiset.fi sivustolla. Yhdistykset ja yhteisöt voivat ilmoittaa toiminnasta reksiteröityneenä käyttäjänä, mutta yksittäisiä tapahtumia ja koulutuksia voi ilmoittaa myös ilman rekisteröitymistä.

Hyödynnäthän myös valtakunnalliselle Toimeksi.fi-sivustolle kootut neuvot ja ohjeet järjestö- ja vapaaehtoistoiminnan toteuttamiseen.

Osaamisen jakaminen ja konsultointi

Espoon VALIKKO

Kansalaistoiminnankeskus Unelma toimii puheenjohtajana Espoon VALIKKO-verkostossa, joka on vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden osaamisen jakamisen foorumi. Lue lisää verkostosta täällä.

Tukea vapaaehtoistoiminnan käynnistämiseen

Suunnitteletko uuden vapaaehtoistoiminnan käynnistämistä yhteisössäsi tai oletko juuri aloittanut vapaaehtoistoiminnan koordinaattorina tai vastuuhenkilönä? Tutustu toimeksi.fi sivustolta löytyvään vapaaehtoistoiminnan työkalupakkiin, liitä yhteisösi Espoon vapaaehtoisverkostoon ja tule mukaan Valikko-verkoston tapaamisiin. Verkoston koordinaattorit tukevat toisiaan toiminnan käynnistämisessä ja koordinaattoreita toiminnan toteuttamisessa. Lisätietoja voit kysyä EJY:n kansalaistoiminnankeskus Unelmasta kansalaistoiminnan suunnittelijalta.

Tukea saat mm. seuraaviin kysymyksiin:

  • miten rekrytoin vapaaehtoisia
  • miten ilmoitan toiminnastamme espoolaiset.fi sivustolla
  • mistä löydän tietoa palkitsemisesta, kouluttamisesta ja perehdytyksistä jne.
  • kenen kanssa voisin tehdä yhteistyötä toiminnan käynnistämisessä
  • ketkä muut toimijat järjestävät samankaltaista toimintaa

Koulutukset yhdistys- ja vapaaehtoistoimijoille

Kansalaistoiminnankeskus Unelma järjestää tarvittaessa koulutuksia ja hankeklinikoita yhteistyössä eri koulutusjärjestäjien kanssa.

Työpajat ja yhteistyöfoorumit

Kansalaistoiminnankeskus Unelma järjestää yhteiskehittämisen periaattella ideatyöpajoja ajankohtaisista aiheista.

Ota yhteyttä!

kansalaistoiminnankeskus@ejy.fi


Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Muokattu viimeksi: 23.11.2017