ESPOON VAPAAEHTOISVERKOSTO 

Espoon vapaaehtoisverkosto tukee ihmisten hyvinvointia ja edistää kansalaistoimintaa kehittämällä hyvin organisoitua vapaaehtoistoimintaa.

Espoon Vapaaehtoisverkosto on yli sadan yhteisön yhteistyöfoorumi, joka kokoaa yhteen vapaaehtoistoimintaa organisoivia tahoja Espoon kaupungilta, seurakunnista sekä kolmannelta sektorilta. Verkoston toiminnan tavoitteena on hyödyttää jäsenyhteisöjä sekä edistää ihmisten hyvinvointia hyvin organisoidun vapaaehtoistoiminnan kautta.

Verkoston jäsenet tapaavat säännöllisesti vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden Valikko-tapaamisissa, järjestävät yhteisiä vapaaehtoisten rekrytointitilaisuuksia ja kehittävät espoolaista vapaaehtoistoimintaa erilaisissa työryhmissä.

Espoon Vapaaehtoisverkostoon on tervetullut yhteisö, joka

  1. järjestää sellaista vapaaehtoistoimintaa, johon espoolaisten on mahdollista lähteä mukaan
  2. on halukas kehittämään paikallisesti vapaaehtoistoimintaa yhteistyössä muiden yhteisöjen kanssa
  3. on yleishyödyllinen ja voittoa tavoittelematon toimija, kuten yhdistys, yhteisö, seurakunta, tai kaupungin yksikkö, myös yritykset ovat tervetulleita verkostoon vapaaehtoistoimintansa osalta.
  4. On sitoutunut seuraaviin vapaaehtoistoiminnan perusperiaatteisiin:
  • Vapaaehtoisen tulee saada nauttia toiminnasta
  • Vapaaehtoiselta ei edellytetä enempää kuin hän osaa jaksaa tai haluaa
  • Vapaaehtoisten jaksamisesta pidetään huolta ja väsymykseen puututaan
  • Vapaaehtoista ei jätetä yksin haastavien tilanteiden kohdatessa
  • Vapaaehtoistehtäviin annetaan tarvittava perehdytys
  • Vapaaehtoistehtävät eivät korvaa ammattilaisten työtä

Kehittäminen on pitkäjänteistä yhteistyötä.  Toiminnan koollekutsujana toimii EJY ry Kansalaistoiminnankeskus Unelma, toiminnan sisällöstä vastaavat verkoston jäsenet.

Liity verkostoon tästä.

Verkostoon liittyminen ja jäsenyys on maksutonta verkoston jäsenille. Verkostoon liittyessä saatte ohjeet, miten liittyä verkoston Facebook-ryhmiin, liitämme yhteisösi yhteyshenkilöt postituslistoille, ja olette tervetulleita osallistumaan ja järjestämään verkoston toimintaa.

Verkoston toiminta 

Valikko-tapaamiset

Verkosto kokoontuu Valikko-tapaamisissa 5-6 kertaa vuosittain. Valikko-tapaamisten tarkoituksena on vaihtaa vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden välillä hyviä käytäntöjä, ideoita, ajatuksia ja oppia toinen toisiltamme sekä pähkäillä yhdessä ratkaisuja vapaaehtoistoiminnan haasteisiin. Valikko-toiminta on osa Espoon Vapaaehtoisverkoston toimintaa ja valtakunnallista VALIKKO-verkostoa.

Valtakunnallista VALIKKO toimintaa koordinoi Kansalaisareena ry.

Espoon Valikko-tapaamisten aikataulu ja lisätiedot.

Koollekutsujana Kansalaistoiminnankeskus Unelma, EJY ry

Startti Vapaaehtoistoimintaan -infot

Useilla toimijoilla on tarve löytää mukaan uusia vapaaehtoisia. Samaan aikaan monet kaupunkilaiset miettivät, mistä löytyisi mielekästä vapaaehtoistoimintaa. Startti vapaaehtoistoimintaan -tilaisuuksia on järjestetty Espoon vapaaehtoisverkoston pilottina vuodesta 2015 yhdeksän toimijan kesken. Tavoitteena on löytää yhteistyömuoto, joka hyödyttää vapaaehtoistoimintaan rekrytointia.

Kiinnostaisiko sinua lähteä mukaan järjestämään Startti vapaaehtoistoimintaan -tapahtumaa? Lähetä viestiä Kansalaistoiminnankeskus Unelmaan.

Lue lisää Startti-toiminnasta. 

Espoon vapaaehtoistoiminnan messut 

Espoon vapaaehtoisverkoston jäsenyhteisöt esittelevät toimintaansa kaikille avoimilla messuilla, jotka järjestettiin ensimmäisen kerran syksyllä 2017 Ison Omenan palvelutorilla. Innostavan tapahtuman oheisohjelmassa on muun muassa musiikkia, taidetta ja teatteria. Messut järjestetään jälleen syyskuussa 2018.

Vapaaehtoisten yhteinen kiitosjuhla 

EJY ry:n Kansalaistoiminnankeskus Unelma yhteistyössä Espoon vapaaehtoisverkoston kanssa järjestää vuosittain Vapaaehtoistoiminnan kiitosjuhlan kaikille espoolaisille vapaaehtoisille.

 

Tarvitsetko tukea vapaaehtoistoiminnan järjestämiseen?

Kansalaistoiminnankeskus Unelma tukee Espoossa vapaehtoistoimintaa järjestäviä ja vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneita yhteisöjä. Lue lisää.

Löydät muiden toimijoiden järjestämät tapahtumat ja koulutukset yhdistys- ja vapaaehtoistoiminnan järjestäjille täällä.


Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Muokattu viimeksi: 21.02.2018