Työpajaohjaaja lapsille ja nuorille

Suoritus ajankohta: 29.01.2018 / Haku päättyy: 31.12.2018 / ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus / Yhteiset Lapsemme ry

Jos haluat vaikuttaa asenneilmapiiriin ja tahdot ohjata lapsi- tai nuorisoryhmiä, tämä on sinun juttusi. Koulutamme vapaaehtoisia ohjaamaan Ole rohkea ja reilu -työpajoja, joissa käsitellään moninaisuutta, rasismia ja siihen puuttumista, ystävyyttä sekä välittämistä. Työpajoja ohjataan pareittain päiväkodeissa, kouluissa ja vapaa-ajan ryhmissä. Noin tunnin mittaisissa työpajoissa hyödynnetään taidelähtöisiä ja toiminnallisia menetelmiä, kuten draamaa, tanssia ja liikettä sekä piirtämistä ja askartelua. Vapaaehtoisilta ei vaadita erityistaitoja, vaan ohjaaminen onnistuu kaikilta Ole rohkea ja reilu -ohjaajakoulutuksen käyneiltä. Työpajaohjaaja voi itse määrittää, kuinka usein hän on käytettävissä ja ohjaako hän lasten vai nuorten työpajoja.

Pohjoinen Hesperiankatu 15 a, Helsinki, Suomi

Osoitteet

  • Pohjoinen Hesperiankatu 15 a, Helsinki, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Arkipäivisin
  • Sovittavissa

Toiminnan aiheet

tanssi, taide, vapaa-ajan toiminnat, nuoret, lapset

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

vauvat ja taaperot (0-2 v.), leikki-ikäiset (3-6 v.), lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Työpajaohjaajan tulee käydä Yhteiset Lapsemme ry:n järjestämä Ole rohkea ja reilu -ohjaajakoulutus. Koulutuksia järjestetään säännöllisesti ja niihin osallistuminen on ilmaista. Koulutuksen jälkeen vapaaehtoinen saa todistuksen. Edellytämme ohjaajiltamme 16 vuoden ikää ja kiinnostusta toimia lasten ja nuorten kanssa sekä toimia yhdistyksemme arvojen mukaan.

Yhteiset Lapsemme huolehtii siitä, että kaikki vapaaehtoistoimintamme on lapsille ja nuorille turvallista. Tulemme pyytämään kaikilta ala-ikäisten kanssa säännöllisesti toimivilta vapaaehtoisiltamme suostumuksen rikostaustan selvittämiseksi (Laki lasten kanssa toimivien vapaaehtoisten rikostaustan selvittämisestä 148/2014). Lisäksi vapaaehtoisten tulee tutustua lasten ja nuorten turvallisuutta edistäviin toimintaohjeisiimme.

Tehtävään perehdytys

  • Haastattelu
  • Koulutus/koulutukset

Koulutuksen kesto (tunnit): 12

Mitä vapaaehtoinen saa

  • Todistus
  • Uudet taidot
  • Uudet tuttavat
  • Verkostoituminen
  • Uusi koulutus

Vapaaehtoisen tuki

Yhteiset Lapsemme ry koordinoi vapaaehtoistyötä, tukee vapaaehtoisia sekä järjestää säännöllisesti tapaamisia ja lisäkoulutuksia vapaaehtoisille. Kiitämme säännöllisesti vapaaehtoisiamme ja järjestämme heille virkistyspäiviä noin 2 kertaa vuodessa. Jokaisella vapaaehtoisella on oma yhteyshenkilönsä, johon vapaaehtoinen voi olla yhteydessä ja joka pitää säännöllisesti yhteyttä vapaaehtoiseen. Lisäksi vapaaehtoiset voivat toimia toisilleen vertaistukena esimerkiksi suljetuissa facebook-ryhmissä.

Lue lisää:

http://www.yhteisetlapsemme.fi/ole-rohkea-ja-reilu/

http://www.yhteisetlapsemme.fi/tule-mukaan/vapaaehtoiseksi/

https://www.facebook.com/rohkeajareilu/

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tähän tehtävään

Täytä alla olevaan lomakkeeseen omat tietosi ja paina lopuksi lähetä. Ilmoittautuminen lomakkeen kautta on mahdollista 16 vuotta täyttäneille henkilöille. Suosittelemme antamaan myös sähköpostiosoitteen, jolloin saat ilmoittautumisestasi viestin sähköpostiisi. Kaikki kentät ovat pakollisia.

Ilmoittautuminen päättyy 31.12.2018


arkipäivisin
arki-iltaisin
viikonloppuisin
ei rajoituksia

kertaluonteinen
1-2 kertaa viikossa
1-2 kertaa kuukaudessa
1-4 kertaa vuodessa
sopimuksen mukaan

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn