MLL-Isätoiminnan -perehdytys 25.9.2018, Sellon kirjasto

Suoritus ajankohta: 25.09.2018 / Haku päättyy: 24.09.2018 / vertaistukitoiminta (vertaistoiminta), ystävätoiminta (ei edellytä vertaisuutta) / Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri etsii hyvin suomea puhuvia vapaaehtoisia isiä, jotka ovat kiinnostuneet toimimaan ystävinä ja opastajina suomalaiseen isyyteen alle kouluikäisten lasten maahanmuuttajataustaisille isille.

Järjestämme perehdytyskoulutuksia suomenkielisille isille syyskuussa pääkaupunkiseudulla. Espoon koulutus pidetään Sellon kirjaston kokoustila Maurissa ti 25.9. klo 17-20. Espoolaiset voivat toki osallistua myös muilla alueilla pidettäviin koulutuksiin, jos niiden aikataulu sopii paremmin. Muut ajat ja paikat löytyvät liitteestä.

ILMOITTAUDU koulutukseen täällä: http://uudenmaanpiiri.mll.fi/koulutukset/ystavaksi-maahanmuuttajaisalle/ 

Isät etsivät yhdessä vastauksia elämänkokoisiin kysymyksiin kuten Mitä on isänä oleminen? Mitä isä tekee? Miltä isyys minusta tuntuu?  Onko isyys erilaista eri kulttuureissa? Ja missä leikkipuistossa on paras köysirata?

Ennen toimintaan mukaan tulemista vapaaehtoiset käyvät lyhyen perehdytyskoulutuksen. Jokainen isäsuhde aloitetaan tapaamisella, jossa ovat läsnä maahanmuuttajaisä, vapaaehtoinen ja MLL:n työntekijä. Työntekijät seuraavat myös ystävyyssuhteiden kehittymistä sekä tarjoavat tarvittaessa tukea ja ohjausta. Koulutukseen osallistuminen ei vielä velvoita ryhtymään vapaaehtoiseksi.

Isät voivat sopia yhdessä, mitä haluavat tehdä ja missä haluavat nähdä. He voivat esimerkiksi mennä lasten kanssa leikkipuistoon, retkelle, kirjastoon, ongelle tai pelata futista tai lautapelejä. Myös tapaamisten ajankohdat sovitaan isien kesken. Niitä suositellaan sovittavaksi 1-2 kpl kuukaudessa. Toiminnassa on noin 2 kk:n aloitusjakso, jonka aikana toivotaan, että isät antavat tutustumiselle todellisen mahdollisuuden. MIkäli tämän jälkeen tapaamiset tuntuvat mielekkäiltä, toivomme edelleen kykyä sitoutua 4 kk:n tapaamisjaksoon. Järjestön työntekijä on yhteydessä vapaaehtoiseen 2 ja 6 kk:n jälkeen ja tiedustelee kokemuksia ja toiveita jatkosta. Toiminnasta voi 2 ja 6 kk:n kohdalla luopua, mutta mikään ei myöskään estä jatkamasta tapaamisia. Järjestön työntekijöihin voi olla yhteydessä kaikissa toimintaan liittyvissä kysymyksissä missä tahansa prosessin vaiheessa.

Myös kantasuomalaiset perheet saavat toiminnasta paljon: Esimerkiksi uusia ystäviä sekä lapsille että aikuisille, uusia kokemuksia ja näkökulmia perhe-elämään, hyvän syyn isälle viettää aikaa lasten kanssa ja omaa aikaa äidille!

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Sovittavissa

Toiminnan aiheet

vanhemmuus, isyys, lapset, vapaa-aika

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

vauvat ja taaperot (0-2 v.), leikki-ikäiset (3-6 v.), lapset (7-12 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Tehtävä soveltuu

Miehille

Liitteet

  • Koulutusflyer SYKSY 2018 QR 1sivu

    Koulutustiedote; sisältää myös Helsingin ja Vantaan koulutukset; osallistua voi yli kuntarajojen.
    Lataa tiedosto

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn