Mieskaveriksi lapselle

Suoritus ajankohta: 09.11.2017 / Haku päättyy: 31.12.2018 / ystävätoiminta (ei edellytä vertaisuutta) / Pienperheyhdistys ry

Mies, tule kaveriksi lapselle. Saat mahdollisuuden katsoa maailmaa lapsen tai nuoren silmin ja tehdä asioita, joita et ehkä muuten tekisi.

Mieskaveritoiminta on vapaaehtoistoimintaa, jossa aikuiset miehet ovat kavereina yksin lastaan kasvattavien äitien lapsille, joilla ei ole yhteyttä omaan isäänsä tai muihin miehiin. Toiminnan tavoitteena on antaa lapselle mahdollisuus tutustua aikuisen miehen arkeen ja elämään.

Mieskaveriksi sopii tavallinen, turvallinen ja luotettava mies. Iällä, ulkonäöllä, kansalaisuudella, ammatilla tai muilla henkilökohtaisilla ominaisuuksilla ei ole merkitystä. Mieskaverit ja lapset tapaavat toisiaan keskimäärin 2–4 kertaa kuukaudessa. Kaveruudelle ei ole sääntöjä, vaan jokaisesta kaverisuhteesta muodostuu omanlaisensa. Tärkeintä on, että toiminta on kaikille osapuolille kivaa!

Mieskaveritoimintaa on järjestetty pääkaupunkiseudulla jo 25 vuoden ajan. Vuodesta 2012 lähtien toimintaa on laajennettu myös muualle Suomeen. Tällä hetkellä toimintaa on Uudellamaan lisäksi Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Tampereella, Turussa ja Vaasassa.

http://www.mieskaverit.fi/

 

Kinaporinkatu 11 a, Helsinki, Suomi

Osoitteet

  • Kinaporinkatu 11 a, Helsinki, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo

Yhteystiedot

www.mieskaverit.fi/

Toiminnan aiheet

lapset, nuoret, tukihenkilöt, mieskaveri

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.)

Toiveet ja edellytykset

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Toimintaan mukaan tulevat miehet käyvät 15 tunnin koulutuksen. Mieskaverikurssille valitaan osallistujat ennakkotietolomakkeen avulla. Kurssilla perehdytään muun muassa mieskaveritoiminnan periaatteisiin ja käytäntöihin sekä lapsen ja nuoren kehitysvaiheisiin. Muita aiheita ovat toiminnan eri osapuolten toiveet ja motiivit, ajankäyttö sekä yhden vanhemman perheiden monimuotoisuus

Kurssin tehtävänä on selvittää kurssilaisille itselleen soveltuvatko he mieskavereiksi. Kurssilaiset keskustelevat soveltuvuudesta henkilökohtaisessa haastattelussa toiminnasta vastaavan työntekijän kanssa.

Vapaaehtoisen tuki

Mieskaverit saavat jatkokoulutusta erilaisista kasvatukseen, elämänhallintaan ja ihmisten väliseen vuorovaikutukseen liittyvistä aiheista.

Lisäksi mieskavereille järjestetään yhteisiä työnohjauksellisia tapaamisia, joissa he voivat jakaa kokemuksiaan ja saada vinkkejä muilta mieskavereilta. Välillä on mukava jutella ihan vain aikuisten kavereiden kesken.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tähän tehtävään

Täytä alla olevaan lomakkeeseen omat tietosi ja paina lopuksi lähetä. Ilmoittautuminen lomakkeen kautta on mahdollista 16 vuotta täyttäneille henkilöille. Suosittelemme antamaan myös sähköpostiosoitteen, jolloin saat ilmoittautumisestasi viestin sähköpostiisi. Kaikki kentät ovat pakollisia.

Ilmoittautuminen päättyy 31.12.2018


arkipäivisin
arki-iltaisin
viikonloppuisin
ei rajoituksia

kertaluonteinen
1-2 kertaa viikossa
1-2 kertaa kuukaudessa
1-4 kertaa vuodessa
sopimuksen mukaan

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn