Mentoriksi turvapaikanhakijanuorelle

Suoritus ajankohta: 20.07.2017 / Haku päättyy: 31.12.2018 / tukihenkilötoiminta, ystävätoiminta (ei edellytä vertaisuutta)

Helsingin Diakonissalaitoksella kehitetty innovatiivinen Amigo nuorten mentorointimalli perustuu tehtäväänsä valmennettujen vapaaehtoisten antamaan tukeen. Amigosta 16–29-vuotias nuori voi saada oman mentorin. Amigo-mentorointi on saanut alkunsa vuonna 2011 ja tähän mennessä jo yli 300 nuorta on saanut ohjelman kautta oman mentorin. Toimintaa rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

Amigo-mentoroinnissa on mukana myös turvapaikanhakijataustaisia nuoria. Tällä hetkellä etsimme erityisesti mentoreita Suomeen turvapaikanhakijoina tulleille nuorille Espoon alueella.

Mentori on vapaaehtoinen valmennettu aikuinen, joka tapaa ja tukee nuorta yhden vuoden ajan. Tapaamisissa keskustellaan nuorta kiinnostavista asioista: koulutuksesta, eri ammateista, harrastuksista ja ystävistä – tai mistä tahansa, mikä mietityttää. Tärkeintä on viettää mukavaa aikaa yhdessä. Turvapaikanhakijataustaisille nuorille tapaamiset mentorin kanssa tarjoavat myös tärkeän mahdollisuuden tutustua uusiin paikkoihin, harjoitella suomen kieltä ja löytää mielekästä tekemistä uudessa kotimaassa.

Mentori antaa aikaansa ja tarjoaa oman elämänkokemuksensa nuoren käyttöön, ja saa samalla mahdollisuuden tutustua uuteen ihmiseen. Mentorointipari rakentaa yhdessä ihmissuhteen, jossa he kunnioittavat toistensa näkemyksiä, toiveita ja rajoja.

Mitä on mentorointi?

• Mentorin tuella nuori voi tarkastella tulevaisuutta eri näkökulmasta.
• Yhdessä mentorin kanssa pohditaan omia mahdollisuuksia ja toiveita.
• Mentori auttaa nuorta elämässä eteenpäin.
• Nuori ja mentori sopivat keskenään kuinka usein ja missä tapaavat.

Amigo-tiimi tukenasi matchäyksestä loppuarviointiin

Amigo-tiimi valmistaa sinut tukemaan nuorta ja olemaan läsnä häntä varten. Voit osallistua joko ryhmä- tai yksilövalmennukseen.Työntekijät ovat tukenasi koko mentorivuoden ajan. He etsivät jokaiselle nuorelle mahdollisimman sopivan mentorin. He ovat mukana ”mätchäyksessä” eli silloin, kun tapaatte ensimmäisen kerran. Lisäksi he pitävät sinuun yhteyttä tasaisin väliajoin ja järjestävät mentorivuoden päätteeksi yhteisen lopputapaamisen.

Lisätietoa www.hdl.fi/amigo , amigo (at) hdl.fi

Helsingin Diakonissalaitos

Alppikatu 2, Helsinki, Suomi

Osoitteet

  • Helsingin Diakonissalaitos

    Alppikatu 2, Helsinki, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Sovittavissa

Suorittamispaikan saavutettavuus

  • Tilaan pääsee pyörätuolilla
  • Tilaan pääsee rollaattorilla
  • Tilassa on inva-wc
  • Pysäköintimahdollisuus

Toiminnan aiheet

nuoret, nuoriso, mentorointi, tukihenkilötoiminta, maahanmuuttaja, turvapaikanhakijat, monikulttuurisuus, kotoutuminen, Helsingin Diakonissalaitos, HDL, Amigo, syrjäytymisen ehkäisy

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

nuoret (13-17 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Tehtävä soveltuu

Miehille, Naisille, Nuorille, Perheille

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tähän tehtävään

Täytä alla olevaan lomakkeeseen omat tietosi ja paina lopuksi lähetä. Ilmoittautuminen lomakkeen kautta on mahdollista 16 vuotta täyttäneille henkilöille. Suosittelemme antamaan myös sähköpostiosoitteen, jolloin saat ilmoittautumisestasi viestin sähköpostiisi. Kaikki kentät ovat pakollisia.

Ilmoittautuminen päättyy 31.12.2018


arkipäivisin
arki-iltaisin
viikonloppuisin
ei rajoituksia

kertaluonteinen
1-2 kertaa viikossa
1-2 kertaa kuukaudessa
1-4 kertaa vuodessa
sopimuksen mukaan

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn