Keikka-apu yli 65-vuotiaille kotihoidon asiakkaille

01.08.2017 - 31.12.2017 / Yksilöllinen tuki / EJY ry

Toimintaa järjestetään

Keikka-apu on kertaluontoista toimintaa kotona asuvien ikäihmisten tueksi. Konkreettisen yhdessä tekemisen lisäksi toiminnan tavoitteena on myös yksinäisyyden lievittäminen ja ennaltaehkäiseminen, toimintakyvyn ylläpitäminen sekä yhteisöllisyyden kasvattaminen.

Keikka-apu on tarkoitettu yli 65-vuotiaille espoolaisille, jotka ovat kotihoidon, muistineuvonnan tai diakoniatyön asiakkaita tai esimerkiksi päivätoiminnan piirissä.

Keikka-auttajat ovat vapaaehtoisia, ja apu on maksutonta asiakkaalle.

Keikka-avun vapaaehtoiset tekevät kertaluontoisia avustuskäyntejä kotona asuvien ikäihmisten luo. Tehtäväkirjo on laaja: keikkalainen voi esimerkiksi lähteä asiakkaan kanssa kauppaan, lääkäriin, kahville, kirjastoon tai ulkoilemaan. Tai vaikka avustaa tietokoneen tai kännykän käytössä, virittää digiboksin, auttaa lomakkeiden täytössä, vaihtaa lampun tai tehdä muita pienimuotoisia kodintöitä. Siivoustöitä vapaaehtoiset eivät kuitenkaan tee.

Keikka-auttaja ei sitoudu tekemään tiettyä määrää keikkoja, vaan voi valita itselleen sopivia, mielekkäältä tuntuvia tehtäviä omien aikataulujensa mukaan. Usein vapaaehtoinen voi määritellä auttamisajankohdan kokonaan itse, sillä kaikki avunpyynnöt eivät ole sidottuja tiettyyn päivään tai kellonaikaan.

Periaatteena on myös, että toimitaan yhdessä: vapaaehtoinen ei tee asioita ikäihmisen puolesta, vaan hänen kanssaan. Tarkoituksena on löytää yhdessä tekemisen ilo!

Keikka-apu toimii koko Espoon alueella.

Lisätietoja Keikka-avusta antaa koordinaattori:

050 381 0999
keikka@ejy.fi

Teemat

ikääntyminen ja veteraanitoiminta

Avainsanat

vapaaehtoistoiminta, yksinäisyys, arjen hyvinvointi

Kohderyhmä

asiakkaat, eläkeläiset, veteraanit

Ikäryhmä

ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. - )

Käyntiosoite EJY ry.

Kauppamiehentie 6, Espoo, Suomi

Osoitteet

  • Käyntiosoite EJY ry.

    Kauppamiehentie 6, Espoo, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo

Hinta

Tapahtuma on maksuton


Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn