Hyvä Koti ry

Hyvä Koti yhdistyksen toiminta on suunnattu nuorille ja aikuisille mielenterveyskuntoutujille ja muuten tukea tarvitseville. Yhdistyksellä on kolme yhteisöllistä ryhmätoimintaa toteuttavaa yhteisöä Espoossa. Aikuisille (työikäisille) suunnattua toimintaa on Espoossa Leppävaaran ja Espoon keskuksen yhteisöissä. Espoon keskuksessa toimii myös yli 16-vuotiaille nuorille suunnattu yhteisö.

 • Toiminta on matalan kynnyksen yhteisöllistä ryhmätoimintaa. Osallistumiseen ei tarvitse esim. lähetettä. Toimintaa pyritään toteuttamaan virallisen hoitotahon asiakkaalle laatiman hoitosuunnitelman kanssa samansuuntaisesti.
 • Osallistujilla on mahdollisuus osallistua erilaisiin ryhmätoimintoihin, retkiin, tapahtumiin ja tutustumiskäynteihin. Yhteisöissä voi mm. tavata uusia ihmisiä, lukea lehtiä, pelailla, tehdä erilaisia käsitöitä, harjoitella ja opetella niin arkisia kuin sosiaalisiakin taitoja.
 • Päivittäin yhteisöissä valmistetaan yhdessä aamupala, lounas ja iltapäiväkahvit. Viikoittaisten ryhmien teemoina ovat mm. musiikki, liikunta, keskustelu, taide, käsityöt, yhteispelit ja kirjallisuus.
 • Toiminta on yhteisöllistä ryhmätoimintaa, jota yhteisöjäsenet (osallistujat), vertaisohjaajat ja henkilökunta yhdessä suunnittelevat ja toteuttavat. Kaikki osallistujat vastaavat vuorollaan ja kykyjensä mukaan esim. aterioiden suunnittelusta ja valmistuksesta, kaupassakäynnistä ja kodinhoidollisista tehtävistä.
 • Toiminnan tavoitteena on oppia uusia asioita, tavata uusia ihmisiä, saavuttaa tai ylläpitää päivärytmi, tavoitteena itsenäinen elämä. Erityisesti nuorten yhteisöjäsenten kohdalla painottuu suuntautuminen opiskeluun / työelämään.
 • Toiminta on osallistujille pääosin ilmaista. Ruokaomavastuun hinta on 2,50 € / päivä sisältäen aamupalan, lounaan ja päiväkahvit.
 • Hyvä Koti yhdistyksen toimintaa rahoitetaan Espoon kaupungilta vuosittain anottavalla avustusmäärärahalla ja STEA:lta (entinen RAY) vuosittain haettavalla kohdennetulla toiminta-avustuksella.

Toimiala

Kohtaamispaikka, järjestö- tai vapaaehtoistoiminnan keskus, Päihde- ja mielenterveysyhdistykset

Teemat

mielenterveys

Avainsanat

mielenterveys, mielenterveysongelmat, mielenterveyskuntoutujat

Espoon keskus, Aikuisten yhteisö (5krs)

kamreerintie 7

Espoon keskus, Nuorten yhteisö (6 krs)

Kamreerintie 7, Espoo, Suomi

Leppävaaran aikuisten yhteisö

Timpurinkuja 1

Osoitteet

 • Espoon keskus, Aikuisten yhteisö (5krs)

  kamreerintie 7

 • Espoon keskus, Nuorten yhteisö (6 krs)

  Kamreerintie 7, Espoo, Suomi

 • Leppävaaran aikuisten yhteisö

  Timpurinkuja 1

Yhteystiedot

Sähköposti:
liisi.laitinen@hyvakotiry.fi

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo

Kaupunginosa / Kylä
Espoon keskus, Leppävaara


Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn