Espoon Telinetaiturit ry

Seuran esittely ja toimintalinja

Espoon Telinetaiturit ry (EsTT) on espoolainen voimistelulajien erikoisseura. Seura on perustettu vuonna 1978, joten jo kohta 40 vuoden ajan olemme antaneet mahdollisuuksia nauttia voimistelun riemusta ja kasvaneet samalla isoksi seuraksi. Toiminnassamme on tätä nykyä mukana vuosittain noin 2700 lasta, nuorta ja aikuista.

EsTT:n tavoitteena on edistää lasten, nuorten ja aikuisten voimisteluharrastusta alueellaan, kasvattaa kilpavoimistelijoita sekä järjestää muuta voimisteluun liittyvää toimintaa. Seura tarjoaa harrastus- ja kilpailumahdollisuuksia naisten ja miesten telinevoimistelussa, trampoliinivoimistelussa, TeamGymissä (ent. näytösvoimistelu) ja akrobatiavoimistelussa. Harrastusmahdollisuuksia tarjoamme myös lajeissa, joissa ei kilpailla lainkaan, kuten parkour ja Freegym. Seurassa on  Ponnari-toimintaa kehityksessä viivästyneille lapsille ja nuorille.

Ohjattua toimintaa

Seura keskittyy ohjattuun voimistelutoimintaan voimisteluun keskittyville että sitä muun liikunnan ohella harrastaville. Nuorimmille tarjotaan perhevoimistelua sekä voimistelun alkeisryhmiä. Lajitoiminta aloitetaan harrastetoiminnassa 4-10v iässä. Kilparyhmiin on mahdollista siirtyä lajista riippuen 6-8 vuoden iässä.  Valtaosa seuran jäsenistä harrastaa voimistelua omaksi riemukseen. Valtaosassa lajeista käytetään Voimisteluliiton toimintamalleja ja tuotteita. Useisiin on seura kehittänyt omansa, jotta liikkujien kehitys olisi selkeää ja helposti viestittävissä.

Tavoitteellista valmennusta

Kilpavoimistelussa luodaan tavoitteet lajikohtaisesti. Ne voivat vaihdella kansallisesta osallistumisesta menestykseen olympiatasolla. Tavoitteiden tärkein funktio on luoda kehitystä ja osaamista kunnioittava ilmapiiri sekä vastaava valmennusjärjestelmä. Valmennuksessa noudatetaan Voimisteluliiton Urheilijan polku malleja.

Monimuotoista toimintaa

Harrasteryhmien vuosikelloon liittyy kauden päättäjäistapahtumat, esimerkiksi tyttöjen telinevoimistelussa merkkisuoritustapahtumat. Osallistuminen näytöksiin on tärkeä osa ryhmien harjoittelua ja tuo niihin omat kiintopisteensä. Koululaisille tarjotaan leirejä koulujen loma-aikoina. Niissä toki voimistellaan mutta myös ulkoillaan ja harrastetaan muita lajeja.

Monien lajien harrastajat käyvät saleillamme saadakseen parannusta liikunnan perustaitoihin.

Osaamisen kehittäminen
Seuran toiminnan päätehtävä on lasten ja nuorten voimisteluliikunnan tarjoaminen ja kehittäminen Espoon alueella. Sitä tukee voimistelijoiden kouluttaminen apuohjaus rooli kautta valmennustehtäviin. Seura pitää tärkeänä, että pitkälle edenneet harrastajat ja kilpauraansa lopettelevat lisenssiurheilijat jäävät salille viemään seurakulttuuria eteenpäin. Kaikki ohjaajat ja valmentajat ovat seuraan työsuhteessa ja seura tarjoaa heille maksutonta koulutusta. Olemme kasvattaneet satoja nuoria työelämän taitoihin.

Toimipisteet

Toimintamme on keskittynyt Tapiolassa sijaitsevaan Tuulimäen väestönsuojaan ja Mankkaalla sijaitsevaan voimistelusaliin.  EsTT:n voimistelutarjontaa on viikottain myös Jalavapuiston, Rastaalan ja Laurinlahden kouluilla.

Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaamme nauttimaan voimistelusta ja liikkumisen riemusta!

Palvelemme kielillä

Venäjä, Suomi, Ruotsi, Englanti

Toimiala

Urheilu- ja liikuntayhdistykset

Teemat

urheilu ja liikunta

Avainsanat

voimistelu, parkour

Kohderyhmä

kuntalaiset

Ikäryhmä

leikki-ikäiset (3-6 v.), lapset (7-12 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.), nuoret (13-17 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), vauvat ja taaperot (0-2 v.)

Voimistelusali

Itätuulenkuja 9, Kirkkonummi, Suomi

Voimistelusali

Sinikalliontie 1 02, Espoo, Suomi

Toimisto

Itätuulenkuja, Kirkkonummi, Suomi

Osoitteet

  • Voimistelusali

    Itätuulenkuja 9 02100 Espoo

  • Voimistelusali

    Sinikalliontie 1 02630 Espoo

  • Toimisto

    Itätuulenkuja 9 02100 Espoo

Yhteystiedot

Sähköposti:
toimisto@espoontelinetaiturit.fi
Puhelin: 0451216536

Espoon Telinetaiturit

IG seura
FB seura
IG Trampoliini
IG TeamGym

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo


Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn