Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry

Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry on vuonna 1983 perustettu valtakunnallinen lastensuojelujärjestö, jonka yksi painopiste on lastensuojelun vapaaehtoinen tukihenkilötoiminta.

EHJÄ toteuttaa Espoon kaupungille lastensuojelun vapaaehtoista tukihenkilötoimintaa. Tukihenkilöt tarjoavat 7–17-vuotiaalle lapselle aikuisen läsnäoloa, huomiota sekä mukavaa tekemistä noin 1–3 kertaa kuukaudessa. Tukipari voi käydä vaikka kävelyllä, metsäretkellä, pelaamassa jalkapalloa, elokuvissa, tutustua kirjastoon tai vaan olla.

EHJÄ:n Omilleen-toiminnassa vapaaehtoisia aikuisia koulutetaan tukihenkilöiksi 16-17-vuotiaille lastensuojelulaitoksissa tai ammatillisissa perhekodeissa asuville nuorille. Vapaaehtoiset tukihenkilöt toimivat nuorten tukena itsenäiseen asumiseen siirtymisen ja jälkihuollon aikana. Omilleen muutto on merkittävä elämänvaihe, johon tarvitaan usein aikuista rinnallakulkijaa. Vapaaehtoinen tukihenkilö tarjoaa nuorelle luotettavan aikuisen läsnäoloa, yhdessä tekemistä, kannustusta ja rohkaisua itsenäistymisvaiheessa.

Espoossa toimii myös EHJÄ:n koira-avusteinen Ressu-toiminta, joka on tukihenkilötoimintaa 7-17–vuotiaille lapsille ja nuorille, joilla on joko lastensuojelun asiakkuus tai arvioitu tarve ehkäisevään tukeen. Toiminnassa lapsi tai nuori saa rinnalleen oman koiransa kanssa toimivan tukihenkilön.

Palvelemme kielillä

Suomi, Englanti, Ruotsi

Toimiala

Yhdistys, Kohtaamispaikka, järjestö- tai vapaaehtoistoiminnan keskus, Lapsi- ja perheyhdistykset, Monikulttuuriset ja kansainvälisiin suhteisiin liittyvät yhdistykset

Teemat

vapaaehtoisuus, lapsuus ja perhe-elämä, nuoruus

Avainsanat

lapset, nuoret, tukihenkilötoiminta

Pohjoinen Hesperiankatu 15 a, Helsinki, Suomi

Osoitteet

  • Pohjoinen Hesperiankatu 15 a, Helsinki, Suomi

Yhteystiedot

Sähköposti:
tukihenkilo@ehja.fi

www.ehja.fi

Facebook

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo


Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn