KEIKKA-APU

Keikka-apu on kertaluontoista toimintaa kotona asuvien ikäihmisten tueksi. Konkreettisen yhdessä tekemisen lisäksi toiminnan tavoitteena on  yksinäisyyden lievittäminen ja ennaltaehkäiseminen, toimintakyvyn ylläpitäminen sekä yhteisöllisyyden kasvattaminen.

Keikka-apu on tarkoitettu yli 65-vuotiaille espoolaisille kotihoidon tai diakoniatyön asiakkaille.

Keikka-auttajat ovat vapaaehtoisia ja apu on asiakkaalle maksutonta.

Keikka-avun vapaaehtoiset tekevät kertaluontoisia avustuskäyntejä, ”keikkoja”, kotona asuvien ikäihmisten luo. Tehtäväkirjo on laaja: keikkalainen voi esimerkiksi lähteä asiakkaan kanssa kauppaan, lääkäriin, kahville, kirjastoon tai ulkoilemaan. Tai vaikka avustaa tietokoneen tai kännykän käytössä, virittää digiboksin, auttaa lomakkeiden täytössä, vaihtaa lampun tai tehdä muita pienimuotoisia kodintöitä. Siivoustöitä vapaaehtoiset eivät kuitenkaan tee.

Keikka-auttaja ei sitoudu tekemään tiettyä määrää keikkoja, vaan voi valita itselleen sopivia, mielekkäältä tuntuvia tehtäviä omien aikataulujensa mukaan. Usein vapaaehtoinen voi määritellä auttamisajankohdan kokonaan itse, sillä kaikki avunpyynnöt eivät ole sidottuja tiettyyn päivään tai kellonaikaan.

Periaatteena on myös, että toimitaan yhdessä: vapaaehtoinen ei tee asioita ikäihmisen puolesta, vaan hänen kanssaan. Tarkoituksena on löytää yhdessä tekemisen ilo!

Lisätietoja saat Keikka-avun koordinaattorilta:

+358 (0)50 381 0999

keikka@ejy.fi


Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Muokattu viimeksi: 23.05.2018