Hyvä Koti ry

Hyvä Koti yhdistyksen toiminta on suunnattu nuorille ja aikuisille mielenterveys-kuntoutujille ja muuten tukea tarvitseville. Yhdistyksellä on kolme yhteisöllistä ryhmätoimintaa toteuttavaa yhteisöä Espoossa. Aikuisille (työikäisille) suunnattua toimintaa on Espoossa Leppävaaran ja Espoon keskuksen yhteisöissä. Espoon keskuksessa toimii myös yli 16-vuotiaille nuorille suunnattu yhteisö.

 • Toiminta on matalan kynnyksen yhteisöllistä ryhmätoimintaa. Osallistumiseen ei tarvitse esim. lähetettä. Toimintaa pyritään toteuttamaan virallisen hoitotahon asiakkaalle laatiman hoitosuunnitelman kanssa samansuuntaisesti.
 • Osallistujilla on mahdollisuus osallistua erilaisiin ryhmätoimintoihin, retkiin, tapahtumiin ja tutustumiskäynteihin. Yhteisöissä voi mm. tavata uusia ihmisiä, lukea lehtiä, pelailla, tehdä erilaisia käsitöitä, harjoitella ja opetella niin arkisia kuin sosiaalisiakin taitoja.
 • Päivittäin yhteisöissä valmistetaan yhdessä aamupala, lounas ja iltapäiväkahvit. Viikoittaisten ryhmien teemoina ovat mm. musiikki, liikunta, keskustelu, taide, käsityöt, yhteispelit ja kirjallisuus.
 • Toiminta on yhteisöllistä ryhmätoimintaa, jota yhteisöjäsenet (osallistujat), vertaisohjaajat ja henkilökunta yhdessä suunnittelevat ja toteuttavat. Kaikki osallistujat vastaavat vuorollaan ja kykyjensä mukaan esim. aterioiden suunnittelusta ja valmistuksesta, kaupassakäynnistä ja kodinhoidollisista tehtävistä.
 • Toiminnan tavoitteena on oppia uusia asioita, tavata uusia ihmisiä, saavuttaa tai ylläpitää päivärytmi, tavoitteena itsenäinen elämä. Erityisesti nuorten yhteisöjäsenten kohdalla painottuu suuntautuminen opiskeluun / työelämään.
 • Toiminta on osallistujille pääosin ilmaista. Ruokaomavastuun hinta on 2,50 € / päivä sisältäen aamupalan, lounaan ja päiväkahvit.
 • Hyvä Koti yhdistyksen toimintaa rahoitetaan Espoon kaupungilta vuosittain anottavalla avustusmäärärahalla ja STEA:lta (entinen RAY) vuosittain haettavalla kohdennetulla toiminta-avustuksella.
asd

Toimiala

Kohtaamispaikka, järjestö- tai vapaaehtoistoiminnan keskus, Päihde- ja mielenterveysyhdistykset

Teemat

mielenterveys

Avainsanat

mielenterveys, mielenterveysongelmat

Espoon keskus, Aikuisten yhteisö (5krs)

kamreerintie 7

Espoon keskus, Nuorten yhteisö (6 krs)

Kamreerintie 7, Espoo, Suomi

Leppävaaran aikuisten yhteisö

Timpurinkuja 1

Osoitteet

 • Espoon keskus, Aikuisten yhteisö (5krs)

  kamreerintie 7

 • Espoon keskus, Nuorten yhteisö (6 krs)

  Kamreerintie 7, Espoo, Suomi

 • Leppävaaran aikuisten yhteisö

  Timpurinkuja 1

Yhteystiedot

Sähköposti:
maisa.jokinen@hyvakotiry.fi

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa

Kunta
Espoo

Kaupunginosa / Kylä
Espoon keskus, Leppävaara


Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn